“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Wednesday, April 4, 2012

Uszító náci hozzászólás Tiszaeszlárról a Parlamentben


2012. április 3-án, napirend után uszító, rasszista, antiszemita felszólalás hangzott el a magyar Parlamentben.(1) Baráth Zsolt, a párizsi békeszerződés(2) megsértésével működő náci párt, a Jobbik képviselője öt percben ismételte meg és aktualizálta a "magyar Dreyfus-per", az 1882-83-as tiszaeszlári vérvád(3) fajgyűlölő vádjait, amelyeket a független bíróság már akkor is megalapozatlanoknak ítélt és elutasított.



Baráth hozzászólását ugyan elítélte Fónagy János, a Fidesz államtitkára, de arról egy szót sem szólt, hogy ez a hozzászólás a Jobbik náci voltának bizonyítéka, és hogy ezt a párt betiltásának kellene követnie.

Magyarország ma már valószínűleg világ egyetlen olyan országa, amelyben egy ilyen felszólalás esetén a Parlament többi képviselői nem vonulnak ki azonnal az ülésteremből. Hogyan lehetséges, hogy magukat demokratáknak tekintő képviselők egy levegőt szívnak a nácikkal?
____________________
Források:
(1) https://www.youtube.com/watch?v=xbb5lGdurms
(2) http://antifa-hungary.blogspot.com/2011/10/parizsi-bekeszerzodes-1947.html
(3) https://hu.wikipedia.org/wiki/Tiszaeszl%C3%A1ri_v%C3%A9rv%C3%A1d

No comments:

Post a Comment