“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Thursday, October 22, 2009

F e l H í v á s !



Húsz éve vagyunk tanúi Magyarországon az ordas eszmék újjászületésének.

Történt, és történik mindez  a MINDEN adófizető állampolgár által fizetett mindenkori politikai/állami vezetés, a mindenkori (ellenzéki- és kormány-) pártok, parlamenti képviselők, a magyar törvényhozó, jogalkalmazó, oktatási intézmények,  egyházak, a közéleti szereplők, a média, a megélhetési és látványcivilek aktív és/vagy passzív támogatásával. A felelősség mindannyiukat egyformán terheli, nincs értelme e felelősségben való részesedésüket dekázni.

Mindannyiuk vádolható azért, hogy különösen 2002 óta egyre exponenciálisabban nő(tt) az egyre leplezetlenebb rasszista, antiszemita, homofób, kirekesztő, gyűlöletet szító  eszmerendszerek térhódítása, intézményesülése, a közösség ellen való izgatást zavartalanul megvalósító jelenségek,  cselekmények száma, fizikai erőszakba fordulása.

Ezért nincs abban semmi meglepő, hogy most hol tartunk, és mi felé száguldunk: küszöbön áll a szélsőjobb hatalomra kerülése, immár legitim formában is.

Ha eddig az államhatalmon kívül (bár tőle háborítatlanul) ilyen kitartóan, szervezetten, az eszközök és módszerek teljes tárházával dolgoztak a demokrácia ürügyén a demokrácia aláaknázásán, akkor ugyan, mit várhatunk, ha az államhatalomba kerülvén minden törvényes eszköz is a kezükben lesz?

Ne tévesszenek meg senkit némely,  egyébként tetszetősnek tűnő ígéreteik. Azt fogják adni, mi lényegük.

Ideje hát az abszolút civileknek, a magukra hagyott, egyszerű, jóérzésű adófizető állampolgároknak tenni, amit lehet, tenni, amíg lehet.


Ezért hívunk, várunk az  antirasszista, antifasiszta, kirekesztés elleni mozgalomba, rendezvényekre, demonstrációkra!

Csatlakozz, segíts!

Védjük meg a demokráciát!

Hozz magaddal még 1, 2, ...., 100, .... embert!



Kapcsolat:


A d d    t o v á b b !


2 comments:

  1. egy peticiot lehetne-e irni és e-mail en keresztul alàirattatni ?
    de hova kinek kuldeni ?

    EU, ENSZ, AMNESZTI INT.... ?????

    egy rovid levelet 5-6 nyelven leforditva... tobb ezres alàiràssal...

    ReplyDelete
  2. Igen. Várjuk segítő közreműködésedet: hogy minderre megkeresed a választ, és jelzed felénk.

    ReplyDelete