“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Monday, May 24, 2010

Ismerős mozdulat


A törvénysértő választások eredményeként a parlamentbe került neonyilas párt, a Jobbik újságjának, a Barikádnak(1) címlapján ismerős mozdulattal látható a pártvezér, Vona Gábor:










Tökéletes. Tartalom és forma összhangban:
____________________
(1) http://barikad.hu

5 comments:

  1. Mesterházy is csinált hasonló integetést, akkor most ő is fasiszta? :) Amúgy meg milyen törvénysértő választásokról beszél a blog szerzője? 850 ezer ember választotta meg demokratikus úton.

    ReplyDelete
  2. De kérem, ez már elég gyerekes húzás: kikockázni kézmozdulatokat vagy belemagyarázni képekbe ilyesfélét. Vona nem olyan öngyilkos hajlamú, hogy ilyenre vetemedjen. Fel kéne fogni, hogy ez egy idióta állat, de nem hülye.

    Meg aztán, komoly ellenérzéseim vannak ezzel az oldallal szemben, Az antifasiszta és antináci az két különböző dolog. Az utóbbi csak rühelli a nácikat, míg a másik az én megítélésem szerint a köztársaság védelméért és működéséért küzd. Amit itt látok az csak egy néha a számítógép elé leülő geek antifasiszta gyerekes fröcsögései.
    Én magamat antifasisztának tartom, és keveslem a mai magyar antifasiszta intézkedéseket.
    Mi lenne, ha csinálnátok egy házibulit, ahol megismerhetjük egymást, és kifundálhatjuk mit tehetünk a jövőben. Magam értek a grafikához. Nem elhanyagolható tudás ha az illető antifasiszta is, nemde?

    ReplyDelete
  3. A! Kérdéseidre, értetlenkedésedre a válaszok a post szövegében vannak. Csak olvasni és az olvasottakat érteni kéne.

    ReplyDelete
  4. Shiva! Miért kellene öngyilkos hajlamúnak lennie? Évek óta szabadon megtehet bármit, a Fidesz óvó szárnyai alatt és a nem létező magyar baloldali és szintén nem létező magyar demokrata politikai-civil "erőktől" háborítatlanul. Mostantól pedig, hogy a hatalmon osztozkodnak ők ketten, a bárminél is többet.

    Ha ellenérzéseid vannak, nem kötelező idelátogatnod. Az elméleti definíciók (fasiszta kontra náci), különösen magándefiníciók nem érdekelnek bennünket. Hogy te mit látsz, az a te magánügyed.

    Nem antifasiszta az, aki "antifasiszta intézkedésekre" vár. Aki antifasiszta, az azt keresi, hogy ő maga mit tehet. És: meg is találja.

    "Magyar antifasiszta intézkedések": nem tudjuk, miről beszélsz. Mivel ilyen intézkedések Magyarországon nincsenek kb 20 éve. Ezentúl pedig még ennyi se lesz, ki tudja, meddig.

    Érdekes, hogy "egy néha a számítógép elé leülő antifasiszta gyerekes fröcsögő geeket" érdemesnek gondolsz közös házibulira, ismerkedésre. Megállapításaid nem éppen alkalmasak a bizalom építésének első lépéseire. Amíg nem látjuk, hogy mi alapján bízhatnánk benned, addig a személyes kontakt - fájdalom, de - szóba se jöhet.

    ReplyDelete
  5. Persze persze. Én is csak tapogatózom. Kíváncsi vagyok, hogy vajon azoknak akik elindítanak egy ilyen oldalt, vajon mik lehetnek a jövőbeni szándékaik. Hm.
    De akkor is nagyon ócska húzás ilyesféle írást kirakni. Nem tudom hányan csináljátok. De antifasisztának éppen igazolnia kellene magát és az eszméjét. Ezzel csak megmosolyognak titeket. Én kiraktam a volt kollégiumom ajtajára antifasiszta gyűlésekre felszólító plakátokat, bármilyen értelmesek is voltak, csak leköpködték és összefirkálták. Ez a blog pedig?
    Csak gyűlölködik, fröcsög. Nos, ez erőtlenséget sugároz. Meg tehetetlenséget, komoly dühöt, és alkalomadtán politikai tudatlanságot.
    És mindehhez társul a lekezelő hangnem. Akár ellenség, akár barátról van szó.
    Ilyen a blogotok, ha meg akarnám személyesíteni.
    Nem tudom, hogy ti ismeritek-e a német antifasisztákat. Sokat lehetne tőlük tanulni.
    Persze, hogy ismeritek. Mondhatjátok.
    Hát igen. Attól tartok messze van még az az idő, amikor együtt tenni fogunk az országért.
    Vagy az idő, amikor egyáltalán ti tesztek érte.

    Tudom, tudom, "Ha ellenérzéseid vannak, nem kötelező idelátogatnod", nagyképű válasz. De tényleg. Az enyéim nem rosszindulatú megjegyzések voltak, hanem komolyan megfeddtelek titeket. Szedjétek össze magatokat.

    ReplyDelete