“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Wednesday, May 19, 2010

Magyarország: az újnyilasoknak mindent szabad


2010.05.17. Budapest, Ferenciek tere, 3-as Metró állomáshoz vezető lépcső két oldalán álló újnyilas osztogatta ezt a szórólapot:


Most, hogy a 2010. évi törvénysértő parlamenti választások eredményeként az újnyilasok (Jobbik) "törvényesen" is a hatalom részesei lettek, tevékenységüket újult erővel, az új diktatórikus-fasisztoid politikai rendszer védelmében végezhetik.

4 comments:

  1. Na, megerkeztek, pontosan ettol feltem, es ez meg csak a kezdet ugy gondolom.

    ReplyDelete
  2. Ez nem a Jobbik, ez valami új szervezet.

    ReplyDelete
  3. Törvénysértő parlamenti választások? Miről beszél a blog szerzője? Elvileg demokrácia van, jogosan választotta meg őket 850 ezer ember. A szerző meg ezt a 850 ezer embert nyilasozza és új fasisztázza le. Érdekelne, hogy egyáltalán olvasta e a programjukat és, hogy esetleg ezt tudná e érdemi konkrét példákkal megerősíteni mi nyilas és újfasiszta benne.

    Amúgy meg bocsánat, de az elmúlt 20 évben Magyarországon és amúgy a világ majdnem minden táján bebizonyosodott, hogy nem működik a liberalizmus. Az emberek természete alapból gonosz és irigy és ez az eszme alapból halálra van ítélve ezáltal, mert káros. A liberalizmus szerint nincs rossz válasz az életben, mert mindenki, ami döntést hoz számára az a legjobb. Pedig az életben sajnos vannak rossz, nagyon rossz döntések...

    ReplyDelete
  4. Kedves A,

    A működő nyugati demokráciákban rengeteg a szabály és megszorítás, sokkal több, mint diktatúrákban. És így a liberalizmus is működik.
    Plusz a liberalizmusnak is vannak különböző fokozatai. Szerintem egy hagyományokat tisztelő, bizonyos konzervatív elemekkel átszőtt liberális gondolkodás rendkívül hasznos lenne a mai magyar mókusoknak.

    ReplyDelete