“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Friday, October 15, 2010

Spiegel: Budapest az antiszemitizmus fellegvára


2010.10.15. Magyarország híre a világban(1)
"A Spiegel legfrissebb cikkében - amely online változatában angolul is olvasható - arról számol be, hogy Budapestet elborította a zsidógyűlölet újabb hulláma, s Kertész Imrét, Konrád Györgyöt és Tamás Gáspár Miklóst idézi, akik mélységes aggodalmukat fejezik ki a nyílt antiszemitizmus térhódítása miatt.

A hosszú riport szerzője, Erich Follath, aki nem sajnálta a fáradságot, és ellátogatott Budapestre. Cikkét azzal kezdni, hogy elismerően ír a magyar történelemről és kultúráról, Budapest szépségéről, s arról, hogy a fővárosban milyen gazdag a kulturális élet, sőt már hollywoodi sztárok is ide járnak filmezni, majd hatásos fordulattal kifejti, hogy mindezt elcsúfítja az új fejlemény, a nyílt antiszemitizmus térhódítása.
(...)

....a leghíresebb magyar író évek óta nem él Magyarországon, s ezt maga az író így magyarázza:
"Hogy miért? Nagyon egyszerű. Egy zsidó írónak jobb Berlinben élni, mint Budapesten."(2)"
____________________
Források, megjegyzések:
(1) Stop.hu, 2010. október 15. péntek, 15:15, http://www.stop.hu/articles/article.php?id=758492
(2) Attól tartunk, évek óta egyre több magyar állampolgár van, akik úgy gondolják, hogy jobb máshol élni, mint Magyarországon. És még csak nem is írók. És még csak nem is zsidók. Hanem egyszerűen csak olyan emberek, akik számára megalázó és elviselhetetlen, hogy az ország mindenkori vezetői 8-20 éve alakítják úgy a politikai-társadalmi környezetet, hogy van olyan magyar író, akinek  a XXI. században azt kell mondania: "Egy zsidó írónak jobb Berlinben élni, mint Budapesten." Lásd még: http://antifa-hungary.blogspot.com/2009/10/f-e-l-h-i-v-s.html

No comments:

Post a Comment