“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Friday, March 4, 2011

Isaszeg: újfasiszta provokáció várható


2011.03.05. szombat 16:00
Pest megye, 2117 Isaszeg, Bercsényi u. 14/a

Az Evangéliumi Pünkösdi Közösség Isaszegi Gyülekezete(1) Izrael-barát napot tart 2011. március 5-én szombaton 16 órától a gyülekezet imatermében. Vendégelőadóként megszólal Tuvia Gelbard az arieli bibliakert vezetője és Laszlo Chaim Klein magyar gyökerekkel bíró idegenvezető. Az összejövetelen fellép a Sabbathsong klezmer zenekar. (http://www.epk.hu/ujepk/htm/cms/show_event.php?c=&id=172)

Az illegitim újfasiszta parlamenti párt, a Jobbik demonstrációt jelentett be a gyülekezet háza elé. Az egyik újfasiszta webhelyen, a kuruc.info-n(2) pontos, mindenre kiterjedő és friss információkat találhatunk a saját ízlése szerint megspékelve:
"A helyi Jobbik tüntetést jelentett be az Izrael-imádásnak helyet adó épület elé. Behívták egyeztetni a tüntetés szervezőit, mert módosítani kell a helyszínt, ugyanis védett személy is érkezik a rendezvényre, mégpedig az izraeli nagykövet. A jobbikosokat feltehetően megpróbálják minél távolabbra helyezni."(http://kuruc.info/r/26/75256/)
Informális forrásaink szerint a Jobbik által meghirdetett nagygyűlésen Hegedűs Lóránt(3), az újfasiszta szerveződéseket évek óta támogató református lelkész is részt vesz.

Magyar demokraták, antifasiszták a demokrácia védelmében látogatást szerveznek Isaszegre, a Gyülekezet rendezvényére.

____________________
Források:
(1) http://www.epk.hu
     http://hu.wikipedia.org/wiki/Evang%C3%A9liumi_P%C3%BCnk%C3%B6sdi_K%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9g



(2) http://kuruc.info
(3) www.drhegeduslorant.hu

No comments:

Post a Comment