“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Sunday, April 22, 2012

Anonymous támadás neonáci weboldalak ellen




2012.04.20. Az Anonymous hackercsoport(1) magyarországi tagjai összehangolt támadást indítottak(2) magyar illegális neonáci weboldalak ellen, közöttük az magyar illegális neonáci parlamenti párt, a Jobbik:

  • honlapja(3)
  • elnöke, a náci Vona Gábor honlapja(4)
  • egyik EU képviselője, a náci Morvai Krisztina honlapja(5)
  • parlementi képviselője, a náci Gaudi Nagy Tamás honlapja(6)
  • paramilitáris szervezete, a náci Magyar Gárda honlapja(7)
ellen.

A csoport az Fuck the Nazi névre hallgató akció során ezeket a fenti oldalakat tette átmenetileg elérhetetlenné(8).

Ahogy a csoport közleményében(9) fogalmaz, a Hitler születésnapjára időzített támadást azért hajtották végre, mert kötelességüknek érzik megállítani a szélsőjobboldal által évek óta generált kisebbség- és másságellenes gyűlölethadjáratot.
Felhívásuk videofelvétele:
opFuckTheNazi - Anonymous Hungary (20/04/2012)


A túlterheléses támadásokra az illegális Jobbik a Barikád(10) c. médiumában reagált, melyben az általuk "ultraliberális irányba fordult nethuszárok"-nak nevezett csoportot - a hozzáillő neonáci stílusban, a tipikus neonáci fordított logika szabályai szerint, a szokásos náci "magyarellenes" jelzővel illetve - olyan színben tünteti fel, mint akik egy, a szabadság oldalán álló párt, eszme ellen léptek fel.

Az illegális magyar neonácik ellentámadása szinte azonnali volt. Létrehoztak egy ellen-Facebook(11) oldalt, és feltörték a Judapest.com webhelyet(12).

Az egyik leghírhedtebb, USA szervereken üzemelő magyar neonáci website törvénybeütköző módon közreadta egy személy - akit a heckertámadás szervezőjének vél - személyes adatait. Az USA, aki az 1947-es párizsi békeszerződést(13) szintén aláírta (mely szerint Magyarország a jövőben sem engedheti fasiszta szervezetek működését), nem érzi kötelességének e szerződés betartatását.

____________________
Források:
(1) Wikipedia: Anonymous (group) http://en.wikipedia.org/wiki/Anonymous_%28group%29 (A több, mint 30 nyelvi fordítás között magyar nincs!)
(2) Anonymous Operation Hungary http://www.facebook.com/OpHunAnon
(3) Jobbik.hu http://www.jobbik.hu/
(4) Vona Gábor http://vonagabor.hu/
(5) Morvai Krisztina http://www.morvaikrisztina.hu/
(6) Gaudi Nagy Tamás http://www.gaudi.jobbik.hu/
(7) Magyar Gárda http://magyargarda.hu/
(8) 2012.04.20. 16:55 Index.hu: Lelőtte a Jobbik weboldalát az Anonymous, http://index.hu/tech/2012/04/20/a_jobbik_ellen_vonul_az_anonymous/
(9) Anonymous hackercsoport magyar nyelvű közleménye:

(10) Jobbik.hu: Jó munkát, cenzorok! - A Barikád válasza az Anonymousnak: http://jobbik.hu/rovatok/orsz%C3%A1gos_h%C3%ADrek/j%C3%B3_munk%C3%A1t_cenzorok_-_a_barik%C3%A1d_v%C3%A1lasza_az_anonymousnak

(11)Anti Anonymous Operation Hungary, http://www.facebook.com/pages/Anti-Anonymous-Operation-Hungary/390654697634731?sk=info

(12) A Judapest.com -ról pl. a http://www.whois-search.com/whois/judapest.com alapján minden megtudható, a magyar neonácik profizmusa és mindenhol kiépített kapcsolatai alapján gyerekjáték nekik feltörni. Külön érdekesség, hogy a domain regisztrátor cég németországi: http://www.1api.net/aboutus.php
Az illegális magyar neonácik hihetetlen aktivitásának köszönhetően a feltört weboldal felülete jelenleg is szabad préda, tartalma percről percre változik, jelen pillanatban pl. ez olvasható:


(13) Párizsi békeszerződés 1947
(14) E témával kapcsolatos eddigi és esetleges jövőbeli hírek gyűjteménye webcím-katalógusunkban található: Anonymous Operation Hungary 20/04/2012, http://www.delicious.com/stacks/view/CaJ1iF

No comments:

Post a Comment