“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Friday, February 11, 2011

Fidesz kormány - szavak és tettek


Hende Csaba(1) honvédelmi miniszter - három napos, nem hivatalos látogatás során - Izraelben részt vett és beszédet mondott a 11. Herzliya biztonságpolitikai konferencián(2).
(...)
Felszólalásában Hende Csaba kijelentette: „elfogadhatatlan számunkra, hogy Európában bármely közösséget, bármely európai polgárt emberi méltóságában sértsenek meg. Ezért a magyar kormány határozottan fellép és a jövőben is fel fog lépni minden antiszemita izgatás, megnyilvánulás ellen. Ebben az ügyben nem ismerünk alkut: a zsidó közösség számíthat ránk.”
(3)
Ezt a szónoklatot összevethetjük pl. korábbi bejegyzésünkben dokumentált konkrét jogi esettel: Magyar joggyakorlat: nem fasiszta, ami annak látszik(4) (Lásd még: a "Vizet prédikál és bort iszik" szólást.)
____________________
Források:
(1) Hende Csaba a 2. Orbán kormány honvédelmi minisztere (Fidesz): http://hu.wikipedia.org/wiki/Hende_Csaba
(2) http://www.herzliyaconference.org/eng/?CategoryID=430 
(3) Hende: a magyar zsidóság számíthat ránk, 2011. február 7., http://www.kormany.hu/hu/honvedelmi-miniszterium/hirek/hende-csaba-felszolalt-a-biztonsagpolitikai-konferencian
(4) http://antifa-hungary.blogspot.com/2011/02/magyar-jogintezmenyek-allasfoglalasa.html


No comments:

Post a Comment