“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Sunday, March 28, 2010

Félelem Makón


2010.03.28. Makó, Magyarország
"...Nem tartják meg a vasárnap déli makói Jótékonysági ebédet, amelyet a szervezők eredetileg Urbancsok Zsolt helyi történész-levéltáros A holokauszt gyermekei című könyve támogatására hirdettek a Korona Szállóba.
.....
Az egykori makói főrabbiról, Dr. Kecskeméti Árminról elnevezett egyesület azért döntött így, mert kevesen jelentkeztek.
.....
Makón Kecskeméti Ármin emléktábláját tavaly októberben összetörték, s a helyszínen a holokausztot tagadó feliratot hagytak.....fölbukkantak a környékben a Jobbiktól is jobbra álló neonáci csoportok, s olyan szórólapokkal árasztották el Makót, miszerint a zsidók maguknak köszönhetik azt, ami velük történt s történik.
....
Makón már az egyesület megszervezésekor is több olyan zsidó család volt, melynek tagjai nem tartották 'időszerűnek' a zsidóságuk melletti kiállást. Félnek a masírozásoktól, s attól, hogy a rendőrség nem védi meg őket, ha bajba kerülnek..." (1)
____________________
Forrás:
(1) További részletek a forráshelyen: http://nol.hu/belfold/felelem_makon__elmarad_a_holokausztkonyvet_tamogato_jotekonysagi_rendezveny

No comments:

Post a Comment