“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Sunday, March 21, 2010

A Jobbik kampányát a betiltott Magyar Gárda biztosítja


2010.03. 20. szombat, Kemecse: Jobbik lakossági fóruma, előadó Szegedi Csanád, a párt EP-képviselője, a betiltott Magyar Gárda egyenruhában "vigyáz a rendre".(1) Helybeli romák is voltak a hallgatóság soraiban.

2010.03.21. vasárnap, Hajdúhadház: Jobbik választási gyűlése, előadó Szegedi Csanád, a Jobbik európai parlamenti képviselője és a párt helyi képviselőjelöltje.(2) Helyi roma civil szervezet képviselő be akartak menni a gyűlésre, de a betiltott Magyar Gárda egyenruháját viselő "rendfenntartók" nem engedték be őket ("cigányok nem mehetnek be" - közölték).
Ugyanezen a napon, Hajdúböszörmény, Jobbik nagygyűlés: a romákat szintén nem engedték be.
A roma civil szervezet az ügyről értesítette a helyi választási irodát.

2010.02.22. Sárbogárdi Városi Bíróság végzése(3): vannak esetek, amikor a betiltott Magyar Gárda egyenruhájában való csoportos megjelenés alapvető emberi joga a résztvevőknek, úgy mint pl.: jogérvényesítés(?), "együttérzés", "egymás megsegítése". A bíróság szerint ez a jog nem csak "egyes népcsoportokat, kissebbségeket"(?) illet meg, hanem egy betiltott szervezet tagjainak is joga, hogy akár ugyanolyan külsőségekkel, ami a betiltás egyik fontos szempontja volt, gyülekezzenek "egymás megsegítése" céljából.
További részletek a bírósági végzés másolatában(4).



____________________
Források:
(1) http://nol.hu/belfold/a_helyi_romak_is_meghallgattak_a_jobbik_kampanyrendezvenyet
(2) http://nol.hu/belfold/a_jobbikra__ciganyok_nem_mehetnek_be__hajduhadhazan
(3) http://www.magyargarda.hu/node/5729
(4) Megjegyzés: újabb bizonyítéka, hogy a magyar jogalkalmazás hogyan segíti a szélsőjobb erősödését.

No comments:

Post a Comment