“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Wednesday, December 22, 2010

Facebook mégis a szélsőjobbosok partnere?


Egy még lehet véletlen félreértés: http://antifa-hungary.blogspot.com/2010/06/magyar-politikai-osszeeskuvok-partnere.html

De a második?
http://www.facebook.com/pages/Egymillioan-a-magyar-sajtoszabadsagert/169854769717975
Sajtóközlemény
Egymillióan a magyar sajtószabadságért!
2010 december 21-én, a magyarországi sajtószabadságot sárba tipró cenzúratörvény elfogadásának másnapján a fenti névvel Facebook oldal indult.

---- BREAKING:
Közben, éppen a 10 ezredik tag elérését követően a következő üzenetet kaptuk Facebooktól: „A közzétételi jogokat megtagadtuk a Felhasználási feltételek oldalainak megsértéséért.” A félreértés tisztázása folyamatban van. Csatlakozni addig is lehet!
Mivel szegényes a sajtólistánk, ezért kérjük ossza meg ezt a közleményt is az oldalon, hogy minél több újságíróhoz eljuthasson. ---

Célunk, minden olyan írás, kép és mozgókép összegyűjtése és megjelentetése, mely a cenzúra következtében nem jelenhet meg, vagy megjelenése vélhetően büntetést vonna maga után. A Facebook közösségszervező ereje lehetővé teszi, hogy a modern kori szamizdat akár több százezer érdeklődőhöz jusson el pillanatok alatt.

Ezért kérjük, a sajtó szabadsága iránt elkötelezett minden honfitársunkat, csatlakozzon kezdeményezésünk Facebook oldalához, hogy értesülhessen a kormánypropagandán kívülről érkező hírekről és véleményekről is!

Ambiciózus cél az 1.000.000 tag elérése, azonban a szerkesztők optimisták: az indulástól számított 21. órában átlépte a 10000-es lélektani határt, így joggal számíthatunk a létszám további, exponenciális növekedésére.

Ennek eléréséhez számítunk az Ön közreműködésére is!

Az ominózus törvény január elsején lép életbe, így addig nem számítana cenzúrázott írásokra az oldal szerkesztői. Azonban felkérjük a média munkatársait, (amenniyben Ön is az, személyesen magát is), hogy a kiegyensúlyozott és korrekt tájékoztatás jegyében, küldjék el történeteiket telefonokról, leszólásokról, letiltásokról, kirugásokról, mindenről, ami érdekelheti a sajtószabadság iránt elkötelezett embereket.
Kérjük, a hangulatjelentését vagy kérdését a szamizdat2010@gmail.com címre küldje el.

Amennyiben lehetősége van jelen közleményt elhelyezni az MTI/OS felületen, kérjük tegye meg!

Köszönettel,
az Egymillióan_a_magyar_sajtószabadságért oldal szerkesztői

No comments:

Post a Comment