“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Sunday, December 5, 2010

A Fidesz arcai


Szerkesztőségünkhöz jutott egy olvasói levél, melyet a Népszavához címeztek. Eredetileg. Hogy a Népszava megjelentette-e, arról nincs információnk. De számunkra nincsenek tabuk (mert nem függünk magyar állami pénzektől és diktátumoktól), ezért mi mindenképp közreadjuk. A levél dokumentumértékű. Íme a levél szöveghű változata:

A zsidóság a hanukát ünnepli a napokban

A Nyugati téren minden este meggyújtanak 1 gyertyát. Idén először ezeken a szertartásokon rendszeresen megjelennek a Fidesz politikusai. Ez nagyon szép, dicsérendő gesztus.

De vajon melyik a Fidesz igazi arca??? Mert a Fidesz képviselője az a Wittner Mária, aki felavatta az antiszemita, homofób, rasszista Magyar Gárdát. És azok a Fideszes polgármesterek, akik "isten hozta a Magyar Gárdát" köszöntéssel fogadták településükön a bakancsban masírozókat.

És a Fidesz Főpolgármestere az a Tarlós István (, tegnap beszédet mondott a gyertyagyújtásnál), aki tavasszal a Hősök terén "Szebb jövővel" köszönt el a hallgatóságtól. Bár, hozzátette, hogy nem tudta kik használták ezt a kifejezést...

2000-ben Pokorni Zoltán bevezette a holokauszt emléknapot az iskolákban. Szintén Pokorni Zoltán pár évvel később részt vett a holokauszt tagadó cikkeket közlő, nácikat dicsőítő Magyar Demokrata születésnapi rendezvényén.

Hosszú évekig a Fidesz eltűrte, hogy utcai rendezvényein Árpád-sávos zászlós szélsőségesek részt vegyenek. 2006-ben Orbán Viktor kiment a Kossuth térre a teret összepiszkító, ultra-radikális, zsidózó, cigányozó, buzizó csőcselékhez, és bátorította őket. Arról nem beszélve, hogy szintén a Fidesz politikusai a radikális ultrák társaságában naponta beszédeket mondtak. Orbán Viktor 2003-ban egy polgári körben volt Vona Gáborral, és támogatásáról, bátorításáról biztosította a Jobbikot....

Még van pár nap a hanukából. Az lenne a hab a tortán, ha a Nyugati téren felszólalna az a Semjén Zsolt, aki 2006-ban azt találta mondani, hogy aki azt szeretné, hogy a fia az első szexuális élményét egy szakállas bácsitól szerezze, az szavazzon az SZDSZ-re. Pár évvel később Weis nénizett, és Schwartz bácsizott a Parlamentben. Gondolom, ezeket a keresztényi szeretet jegyében ....
Ezek után a Nyugati téren hanuka gyertyagyújtáskor beszédeket mondania a kormány képviseletében a képmutatás magasiskolája...
__________________________________
Megjegyzések:
A felvetett kérdések természetesen költőiek. Szerkesztőségünk a levélben szereplő utalásokat tényként ismeri. Az interneten számtalan bizonyíték található ezek alátámasztásául. A Fidesz a fasisztoid Jobbikot azért hívta létre és arra használta, hogy elérhesse azt, ami 2010-re végre sikerült neki: a totális hatalmat a magyar társadalom felett, melyet bosszúja szolgálatába állíthat. Hogy a "tanítvány" túlnő-e "mesterén", napjaink Magyarországán csak ennyi a kérdés.

No comments:

Post a Comment