“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Friday, July 30, 2010

Meghívó szoborátadó ünnepségre


2010.08.03. Kedd, 11:00, Budapest, Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, Megbékélés Háza Templom kertje: Roma Áldozatok Emlékművének átadása
Tisztelt Sajtó, kedves Barátunk!


Alulírottak, szeretettel meghívunk Alexander Schikowski:


„Róbert és Robika”


című szoboralkotásának nyilvános átadási ünnepségére.

Helyszín: Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET)
Megbékélés Háza Temploma kertjében,
Budapest, III., Királyok útja és Hadriánus utca sarka.

Időpont: 2010. augusztus 3., kedd, de. 11 óra.

Háttér: Alexander Schikowski, Magyarországon élő német művész ezen tizenöt mázsás tölgyfaszobrával kívánt emléket állítani az elmúlt évek roma áldozatainak. Az emlékmű a cigányságellenes terrorcselekmények áldozatai közül a Tatárszentgyörgyön agyonlőtt Csorba Róbert és Robika nevét viseli. Az alkotó a Pest megyei településen szerette volna felállítani a szobrot, s hiába csatlakozott a tervhez 150 neves magyar értelmiségi, a falu polgármestere és vezetése egyként utasította el a kezdeményezést.


A MET Megbékélés Templomának kertjében méltó helyre kerül az emlékmű. Amelynek nem „avatási ünnepsége” lesz augusztus 3-án, a kislétai gyilkos támadás egy éves évfordulóján, hanem „átadási”: a magyar társadalomnak, a köztársaság polgárainak adjuk át a műalkotást, hogy együtt emlékezzünk és gondolkodjunk: hová tart Magyarország?


Az átadási ünnepségre egy órás műsorral készülnek művész-barátaink. Mindenkit szeretettel várunk!

Budapest, 2010. július 30.

Alexander Schikowski, Iványi Gábor, Horváth Aladár
BKV megközelíthetőség: 34-es, 134-es buszokkal

No comments:

Post a Comment