“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Saturday, March 17, 2012

Jobbik-tüntetés: "Torkig vagyunk a holokauszttal!!!"


Az alábbi felhívás a Jobbik veszprémi alapszervezetének honlapján, a "Helyi rendezvények" rovatban olvasható.(1)

Székesfehérvár után Veszprémbe érkezik március 19-én az Élet Menete Alapítvány által támogatott, az országban kacskaringázó és magyarellenes propagandát folytató marhavagon.

Úgy véljük, hogy mi sem mehetünk el szó nélkül az esemény mellett, ezért tüntetést szervezünk március 19-én 10:00 órától 13:00 óráig Veszprémben, a vasútállomás előtti területen.

Várunk mindenkit, aki már torkig van a holokauszttal és a kettős mércével.

Kovács Rajmund, elnök


Pillanatfelvétel a Jobbik veszprémi alapszervezetének honlapjáról(1) 2012. március 17-én 18:46-kor


Magyarországon hatályos törvény minősíti bűntettnek és fenyegeti három évig terjedő börtönnel a holokauszt nagy nyilvánosság előtti tagadását.(2,3)

Magyarországon ugyancsak hatályos, nemzetközi szerződésen alapuló törvény tiltja fasiszta szervezetek működését.(4)

Érdeklődve várjuk, hogy az ügyészség - munkaköri kötelességét teljesítve - mikor indít hivatalból büntetőeljárást a törvénysértést elkövető Jobbik ellen, és kezdeményezi a törvényellenesen létező neonáci párt betiltását.
____________________
Források:
(1) http://veszprem.jobbik.hu/content/torkig-vagyunk-holokauszttal
(2) 1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről, A köznyugalom elleni bűncselekmények, A nemzeti szocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása 
269/C. § Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
      http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97800004.TV
      https://hu.wikipedia.org/wiki/Holokauszttagad%C3%A1s_elleni_t%C3%B6rv%C3%A9nyek
(3) https://hu.wikipedia.org/wiki/Holokauszttagad%C3%A1s
(4) http://antifa-hungary.blogspot.com/2011/10/parizsi-bekeszerzodes-1947.html

3 comments:

  1. Ezek a mocskos nácik nem férnek a bőrükben.Kenyéradó gazdáik felé bizonyítíni kell,hogy megérdemlik a támogatástA magyar keresztény kurzus karöltve a katolikus egyházzal áldását adja rájuk.

    ReplyDelete
  2. Doktor létére hogy tud valaki ennyi marhaságot két sorban összehordani?:)

    ReplyDelete
  3. Kedves Kommentelők, minden magyar politikai és társadalmi közéleti szereplő felelős azért, hogy Magyarország a saját törvényét és nemzetközi szerződéseket megszegve a náci eszmék és szervezetek zavartalanul működését és erősödését nem csak hogy lehetővé teszi, de segíti is.

    ReplyDelete