“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Monday, February 22, 2010

Meghívó antifasiszta demonstrációra


2010. márc. 6., 13 órától
Budapesten a Hősök terén, a Szépművészeti Múzeum előtt

Az EP választások után nyilvánvalóvá vált, hogy Magyarországon a szélsőjobb gondolkodás a választók minimum 15 %-ánál elfogadott. Ez a százalékos arány a társadalomban általánosan valószínűleg még magasabb. A Jobbik és a kisebb szélsőjobb pártok a hatalmukat nyílt antiszemita, anticiganista és homofób gyűlöletpolitikával építik ki, mely egyúttal az általuk "elfajzott"-nak tekintett baloldal ellen is irányul. Magyarország fasizálódása a mindennapok legkülönbözőbb szféráiba is behatolt, ám a politikai elit tanácstalanul áll e folyamattal szemben. Mindez nemcsak Magyarországra hanem az egész régióra is komoly veszélyt jelent.

Az újonnan alapított magyar szélsőjobb "Nemzeti Forradalmi Párt" drezdai bajtársai kérésére február 13-áról március 6-ra halasztotta a "Becsület napi" rendezvényét, s ezt választási kampánynak álcázva tartja meg Budapest központi helyén, mely számára a rendőrség már az egész Hősök terét biztosította. A hírek szerint német neonácik tömegesen foglalják le a helyeket a fapados járatokon.

Kérjük, ne hagyjanak minket egyedül velük!

Ezúton hívjuk meg Önöket békés és csöndes demonstrációnkra. Segítsenek és támogassanak bennünket személyes megjelenésükkel a rasszizmus és a homofóbia elleni valamint a demokrácia melletti fellépésünkben!

Kérjük, a szervezés érdekében regisztrálják be magukat:

További és aktualizált információk: http://antifa-hungary.blogspot.com

No comments:

Post a Comment