“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Sunday, February 28, 2010

Tiltsák be!


No pasaran!

Magyarországon a Párizsi Békeszerződés(1) szövege és szelleme ellenében fasiszta-hungarista hagyományokat felélesztő szervezetek működhetnek. Kirívó példája ennek az állapotnak az úgynevezett Nemzeti Forradalmi Párt(NFP)(2), amely március 6-ra (a rendezvényt eredetileg betiltó BRFK döntését felülbíráló, megítélésünk szerint téves bírósági döntés miatt) olyan "kampánygyűlés" tartására kapott lehetőséget, ahol valójában az 1945 februárjában körülzárt, Várból kitörő náci német és nyilas magyar csapatmaradványok "dicsőségét" tervezi megünnepelni. Ezen szándék megvalósulása, továbbá e szervezetről - különösen programjáról - beszerzett információk alapján a MAL(3) kezdeményezni kívánja az említett párt működésének betiltását.

Álljon végre helyre a jogegység ! Tiltsák be a hazánk nemzetközi kötelezettségvállalásával ellentétes szervezeteket és ne engedjék újak létrehozását !

Ezen legújabb újfasiszta alakulat, a Nemzeti Forradalmi Párt betiltása érdekében állampolgári beadványt nyújtunk be a Fővárosi Főügyészségen. Ha egyetértesz a Liga kezdeményezésével, ha nem akarsz félelemben, rettegésben élni az ordas eszméket terjesztő, a közéletre és a demokratikus berendezkedésre egyaránt veszélyt jelentő politikai csoportosulások ellenséges tevékenységének következményeként, kérjük,csatlakozz, és írd alá e kezdeményezést !

A beadvány majdnem végleges tervezete alább(4) olvasható. A szöveget - a 6.-i események figyelembevételével - 7-én fogjuk véglegesíteni.
Nem engedjük áttörni a fasizmust !

Az aláíráshoz kattints a bal oldali menüben az "Aláírás" menüpontra: http://antinaci.uw.hu !

2010. február 24. 
MAL ügyvezető testülete
____________________
Források:
(1) http://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1rizsi_b%C3%A9keszerz%C5%91d%C3%A9sek
(2) http://www.nfp.hu
(3) http://www.m-a-l.hu
(4) http://antinaci.uw.hu

No comments:

Post a Comment