“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Thursday, February 4, 2010

Fasisztákkal nincs párbeszéd!


2010.02.13. szombat 16:00, Budapest, XIII. ker. Hollán Ernő u.- Budai Nagy Antal u. sarok(1)

ANTIFASISZTA DEMONSTRÁCIÓ

2010. február 13-án (szombat) 16.00-21.00-ig

Budapest, XIII. ker. Hollán Ernő u.- Budai Nagy Antal u. sarok



ITT A HELYED, HA ELKÖTELEZETT DEMOKRATA VAGY,
  • ha nemet mondasz a gyűlöletnek, az antiszemitizmusnak,
  • ha küzdeni szeretnél a nemzetszocialista eszmék ellen,
  • ha nemet mondasz a rasszizmusnak, az erőszaknak!

Fejezzük ki együtt tiltakozásunkat a szélsőjobb politikája ellen!

16.00-17.00 Gyülekező
          17.00-től Közéleti szereplők beszédei
18.00-21.00 Laura Riz zenekar, Kardos Horváth János (Kaukázus) Óperencia zenekarral

Mi sokszínű, demokratikus MAGYARORSZÁGOT AKARUNK!
MEGVÉDJÜK A HARMADIK KÖZTÁRSASÁGOT!
CSATLAKOZZ! JELENLÉTEDRE SZÁMÍTUNK!

Főszervezők: Magyar Antifasiszta Liga
                      Baloldali Feminista Hálózat
                      Új Szocialisták Mozgalma
                      Civilek A Szélsőjobb Ellen Mozgalom
antiracismmovement@gmail.com

Média főtámogató: NÉPSZAVA

A hazai szélsőjobb erők idén is meg szeretnének emlékezni a fasiszta német és horthysta csapatok 1945. évi hírhedt várbeli kitörési kísérletéről, mint valamiféle „dicsőségre” érdemes eseményről. Ezen rendezvényük a sajnálatosan
újjáéledni hagyott hungarista propagandát szolgálja.

Mi, magyar demokraták demonstrálni kívánjuk, hogy a társadalom demokratikus gondolkodású és érzelmu csoportjai élesen elítélik ezt az újabb arcátlan próbálkozást, provokációt.

Antifasiszta kiállást hirdetünk e napra, a bűnbaknak tekintett honfitársaink emberi méltóságát semmibe vevo erőszakos szélsőjobboldali megnyilvánulások elítélésének kifejezéseként.
___________________________
(1) Térkép:

4 comments:

  1. Basszus! Ma nincs is igazi magyar antifasiszta összefogás! Mindenki csak szájal. Már ha a mindenki alatt azt a pár bloggert és nagyon kevés értelmiségit érjük.
    Tökéletes reklámot talált a Jobbik magának: Magyar Gárda
    Az egész ország megismerte őket: populista, demagóg, és fasisztoid szervezet szorosan munkálkodik és tesz-vesz a hatalomért.
    Az antifasiszták meg időnként az utcára mennek.
    Fantasztikus! Előrebocsátom, hogy ott leszek febr. 13-án, de mégis kevésnek érzem ezeket az intézkedéseket. Se összefogás, se hírverés, se széles tömegek...
    Én meg itt állok Kaposváron és egy egyetemi antifasiszta szervezetet fogok szervezni, de nincs semmilyen más már létező alakulat, amitől segítséget kérhetnék. Arról nem is beszélve, hogy Kaposváron szervezett antifasizmus, mint olyan nem is létezik. Marha sokat kellene tanulnunk a német Antifától! Vagy 30 évvel le vagyunk maradva!!!
    Helló, eygáltalán, olvassa ezt valaki?

    ReplyDelete
  2. Olvassa... Ne aggodj ahol neonacik vannak ott elobb utobb antifasisztak is lesznek.

    ReplyDelete
  3. Meg aztán..
    A nácik írják elő, hogy mikor menjenek az antifasiszták az utcára.
    Megértem, hogy a normális emberek kényelmet és biztonságot akarnak teremteni az életükben. Ezért is olyan nehéz felvenni a harcot ezekkel az átkozott nácikkal. Mert ők folyton szervezkednek.
    Szóval azt hiszem eljött az idő. És most úgy gondolom tennünk kell azért a gyenge kis demokráciáért, amiben élünk.
    Taps Taps Taps.
    Vagy menjek ki külföldre? Húzzak el innét? Csak ott is szégyenkeznék, ha a Jobbik itthon hatalomra jutna. Persze, mondhatják, hogy a Jobbik hülyét fog csinálni magából ha bekerül a parlamentbe. De mi a helyzet a populista, demagóg, szélsőjobb felé kacsingató, centralizáló, korrupt (jó, ez nem annyira új)Fidesszel? Ők lesznek az egyeduralkodók! És szerintem az antifasiszta mozgalmak legfőbb feladata a posztfasizmus felé menetelő mafla társadalom megállítása, és nevelése.

    ReplyDelete
  4. Tvastar! A Fidesz nem kacsingat, hanem az egyik nevelőatyja a szésőjobbnak. A szárnya alatt kelt ki a Jobbik, és az ő védelme alatt erősödött szép sasfiókká, ma pedig már ragadozóvá. Max. az a kérdés, hogy az atya és a fiú között lesz-e kenyértörés. Nem hinném, hiszen a kulisszák mögött olyan szálak fonódnak össze, hogy mindkettő sakkban tudja tartani a másikat. Ezért valahogy majd csak megegyeznek. A háttérben biztosan. Publikusan meg jól eljátsszák a szerepeiket. Inkább a kérdés az, hogy a megbolondított, felajzott uccaemberét, meg a stadionok vadmacsóit le tudják-e állítani. Persze, ha minden hatalom a kezükben lesz, semmibe nem telik kemény, diktatórikus eszközöket bevetni, persze a demokrácia máza alatt.

    ReplyDelete