“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Thursday, April 1, 2010

Újabb hiba(?)jelzés - egyelőre válasz nélkül


Érdekes jelenséget figyelhet meg mostanában Magyarországon, aki egyes autóbusz- vagy villamosmegállókban várakozik. A létesítmény oldalfalának zárt terében hirdetéseket lehet elhelyezni. Az így elhelyezett választási plakátokat azonban gyakran olyan uszító szövegekkel ragasztják felül, amelyeket nyíltan egyetlen demokratikus párt sem vállalna.

Nem is lenne ebben semmi különös; a választási plakátok megrongálását, átragasztását sajnos megszokhattuk. Meglepő azonban, hogy az átragasztás is a zárt térben van, mint azt például a 90-es autóbusz csillebérci végállomásánál 2010. március 30-án 13 órakor készült felvételek bizonyítják:




Ki üzemelteti ezt a táblát?


Semmi meglepetés; a szálak ezúttal is az EPAMEDIA-birodalomba, most éppen az Intermédia Kft(1)-hez vezetnek. Nosza, érdeklődjük meg, hogyan kerülhetett a felülragasztás a zárt térbe! Úgy is mondhatnánk, küldjünk újabb hibajelzést(2) az EPAMEDIA HUNGARY ZRT.-nek!

Date: Wed, 31 Mar 2010 01:02:11 +0200 (CEST)
From: N.N.
To: citylight@intermedia.hu
Subject: Atragasztott valasztasi plakatok autobuszmegallokban

A csatolt képeket március 30-án 13 órakor készítettem a 90-es autóbusz csillebérci végállomásánál, de hasonló jelenség Budapest számos más pontján is megfigyelhető.


Az autóbuszmegállóban az Önök zárt hirdetőtábláján szabályosan elhelyezett választási plakátot a tábla zárt részén szélsőséges, gyűlöletkeltő szöveggel ragasztották
felül, amelynek az eredeti plakáthoz nyilvánvalóan semmi köze sincs. Mivel a zárt részhez csak az Önök szakembere férhet hozzá, úgy tűnik, a felülragasztás is tőle származik. Másik lehetőség, hogy Önök nem gondoskodtak arról, hogy a tábla zárt részéhez illetéktelen személy ne férhessen hozzá. Mindkét esetben az Önök feladata a felülragasztás eltávolítása, illetve további hasonló jelenségek megakadályozása.

Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy a felülragasztásnak mi a magyarázata, illetve hogy mikor távolítják el a bemutatott és a többi hasonló felülragasztást.


Üdvözlettel,


N.N.


Válasz egyelőre nem érkezett, de ne legyünk telhetetlenek, hiszen még két nap se telt el a levél elküldése óta. És amennyi felülragasztást el kell távolítani manapság, nem csoda, ha a gyors válaszra már nem jut idő...

Mindenesetre ha kapunk választ, arról is tájékoztatjuk majd olvasóinkat.
____________________
Források:
(1) http://www.intermedia.hu
(2) http://antifa-hungary.blogspot.com/2010/03/hiba.html

No comments:

Post a Comment