“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Sunday, November 15, 2009

Visszavonták Morvai Krisztina londoni konferencia-meghívását


2009.11.15.

"Tiltakozások hatására visszavonták Morvai Krisztinának(1), a Jobbik európai parlamenti vezető képviselőjének meghívását egy londoni konferenciára, amelyet a palesztinok jogainak támogatására rendeznek - írta a The Observer.
.....
A legnagyobb baloldali vasárnapi brit lap értesülése szerint a magyar politikus a Palesztin Visszatérés Központja (Palestinian Return Centre, PRC) nevű, Londonban bejegyzett szervezet rendezvényén tartott volna előadást.
.....
A BNP ellen kampányoló egyik brit szervezet, a Nothing British vezetője, James Bethell "Európa egyik vezető újfasisztájának", Nick Griffin politikai szövetsége egyik vezető tagjának és "egy visszataszító párt európai parlamenti képviselőjének" nevezte Morvai Krisztinát.
.....
A The Observer szerint a Jobbik által támogatott Magyar Gárda egyenruháján látható piros-fehér csíkos jelkép egy változatát a nyilasok használták, és Morvai Krisztináról is készültek fényképek, amint a betiltott milícia uniformisát viseli. A lap felidézi, hogy Gyurcsány Ferenc előző miniszterelnök "Magyarország szégyenének" nevezte a Magyar Gárdát."
__________________
MTV.hu: Panoráma > Külföldi hírek 
__________________
Megjegyzés:
(1) Morvai Krisztina a közpénzből fenntartott Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Büntetőjogi Tanszékének Egyetemi docense
Az eredeti cikk simán újfasisztának nevezi Morvait. Érdekes, hogy a fordítók nem merték vállalni a szöveghűséget. Vagy nem akarták. Bármelyik esetén a magyar fasizálódást segítik.

No comments:

Post a Comment