“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Sunday, January 17, 2010

Neonáci-újnyilas ünnep: Becsület napja


A Becsület Napja (németül Tag der Ehre) egy, a német és magyar alakulatok 1945. február 11-én este Budáról indult kitörési kísérletére történő megemlékezés.(1)
Íme, az idei (2010.évi) programjuk:

Meghívó az Egységes Magyarország Mozgalom „Becsület Napja” rendezvénysorozatára(2)

Az Egységes Magyarország Mozgalom a budavári kitörés 65. évfordulója alkalmából rendezvénysorozattal emlékezik a II. világháború egyik leghősiesebb műveletére. Az ünnepségsorozat az ünnepet megalkotó Magyar Nemzeti Arcvonal egyetértésével és díszegységének a főrendezvényen való részvételével kerül megrendezésre.

Február 06.
Kitörés teljesítménytúra, a hősi halált halt kitörők emlékére. Február első hétvégéjén - egy turista egyesület szervezésében - éjszakai teljesítménytúra lesz a kitörés útvonalán. A túra hivatalosan jegyzett teljesítménytúra, ezért nem része a programunknak!
A Kitörés Emléktúra célja, hogy minden év februárjában megemlékezzen azokról a magyar és német katonákról, akik a II. világháborúban két és fél hónapon keresztül hősiesen védték Budapestet -és ezzel együtt egész Nyugat-Európát- a bolsevik Vörös hadsereggel szemben.
Miután 1944. karácsonyán a szovjet ostromgyűrű bezárult a vár körül, az "Európa Erőd" védői a harc nélküli lemészárlást jelentő kapituláció helyett -esküjükhöz híven- 1945. február 11-én a kitörést választották…
Utunk során teljesítményünkkel tisztelgünk a hősi halottaknak és azoknak, akik mérhetetlen szenvedések árán, de életben maradtak. (Bővebb információ: kitorestura.hu)

Február 11.
A rendezvénysorozat február 11-én a Becsület Napja emlékelőadással veszi kezdetét. A történelmi események ismertetésén túl, Vojt Rezső (Rudi, hajdani SS-katona, az MNA-per VI. rendű vádlottja) elhunyt veterán bajtársunk hagyatékából merítve felidézzük a Budapest-erődben küzdő katonák mindennapjait és a kitörés hadművelet borzalmait.
Az emlékest után egy rövid vársétára invitáljuk a jelenlévőket, melynek keretében este nyolc órakor meggyújtjuk az emlékezés lángját, és néma tiszteletadással rójuk le kegyeletünket.

Február 12.
Február 12-én egy rövidebb esti kirándulás keretében felkeressük a hősi halált halt magyar és német katonák nyughelyeit. A síroknál bajtársunk feleleveníti az ott nyugvó hősök egyéni küzdelmét és tragédiáját, majd elhelyezzük az emlékezés mécseseit, virágait. Mécseseink fényével üzenünk a sötét világnak! A véráztatta földekből új hajtás sarjadt!

Február 13.
Szombaton kerül sor az ünnepségsorozat főrendezvényére. Vasárnapra virradó éjszaka bejárjuk a kitörő hősök által követett útvonalat a Budai-hegyekben. A Kitörés Emléktúra előtt rövid megemlékezést tartunk.
A tiszteletadásra közterületen kívül, Budapest határában, egy tisztáson kerül sor. Jelképezve a mozgalom üldözöttségét, de életerejét is!
Nem kívánunk tömegdemonstrációt tartani, így a megemlékezésen csak a meghívott szervezetek díszegységei vesznek részt. Az érdeklődőket természetesen szívesen látjuk. Más szervezetek tagjai egyénileg szintén részt vehetnek. A részvételi szándékot lehetőleg kérjük előre jelezni, főleg csoportok esetében.

Résztvevő szervezetek:
Aranykopjások Egyesülete,
Magyar Nemzeti Arcvonal,
Nemzeti Őrsereg,
Őrző Magyar Gárda Mozgalom,(3)
Pax Hungarica Mozgalom,
Székely Pajzs,
Új Magyar Gárda Mozgalom.(3)

A résztvevő szervezetek képviselőinek beszéde előtt Retkes Tamás történész tart történelmi áttekintést.
A rendezvényen az árpádsávos és háromszínű nemzeti zászlókon kívül kizárólag a meghívott szervezetek jelképei, zászlai szerepelhetnek. Minden egyéb jelkép, transzparens, stb. használata tilos!
Külföldi résztvevőket tömegesen nem várunk a rendezvényre, csupán delegációkat fogadunk.
A megjelentek kötelesek végrehajtani a rendezőség utasításait!
Az ünnepség és a túra során minden résztvevőtől elvárjuk az ünnep szellemiségéhez méltó viselkedést!
Találkozó 15:30-ig. Az ünnepség 17:00-kor ér véget, ezután folytatódik az emléktúra. A részvétel a megemlékezésre érkezőknek nem kötelező.
A túra három hullámban (teljesítőképesség szerinti három csoportban) indul. Az első órákban a három csoport lehetőség szerint együtt halad. Közben van lehetőség mindenkinek kiválasztani a számára megfelelő csoportot. Este nyolc előtt a csoportok bevárják egymást. Pontban nyolc órakor emlékező szertűz gyúl. Ezután a három csoport a maga tempójában tovább folytatja az utat. Cél a mányi kitörés-emlékmű.
A találkozó helyszínéről csak a megemlékezés előtti napokban értesítjük ki a résztvevő szervezeteket! Az egyénileg részt venni szándékozókat a becsületnapja.com oldalon tájékoztatjuk.
Jelentkezés és információ a kitores@hungarizmus.info e-mail-címen!(2)
(becsuletnapja.com)
________________________________________________________________________________
Kitörés Emléktúra-Becsület Napja(4)
Bajtársak!
Idén, is mint már több mint 10 éve megrendezésre kerül a Becsület Napja - Kitörés emléktúra valamint a hozzájuk kapcsolódó rendezvények!
Kérjük a megemlékezés és tiszteletadás mécseseit, virágait a hagyományokhoz híven helyezzétek el február 11-13 között a Kapisztrán szobornál a Várban!
Az emléktúra 2010. február 13-án (szombaton) kerül megrendezésre.
Találkozó: 16: 00-kor a Görgényi út legvégében található erdei parkolóban. Megközelíteni a 11-es busz Nagybányai úti végállomásától lehet. http://www.bkv.hu/busz/11.html (a Törökvészi út egyenes folytatása a Görgényi út)
Az emléktúra két részből áll. Egy rövidebb, kényelmes emlékmenetből, amely a Szépjuhászné megállóig tart. Majd onnan kezdődne a nagy emléktúra a Mány határában álló Kitörés emlékműhöz. Tehát az első célállomás: Szépjuhászné, ahonnan az esti buszjáratokkal vissza lehet jutni a fõvárosba: http://www.bkv.hu/busz/22.html
Második (végleges) célállomás: Mány-Zsámbék közötti "Kitörés emlékmű". Erre azokat a bajtársakat várjuk, akiknek nem okoz gondot egy éjszakai 30-35 km-es éjszakai menetelés. A túrán megsérülteket, vagy akik bármilyen okból nem tudják azt folytatni, az egyik bajtársunk fogja mikrobusszal a fõvárosba visszaszállítani.
Tervezett érkezés: 1. Szépjuhászné, 22 óra 2. Mány, Kitörés emlékmű hajnali 5 óra
A Szépjuhásznéig tartó emléktúra során 4 helyszínt is érintünk, ahol magyar katonasírok találhatóak. Onnan a nagyobb túrára indulók még további két síremléket fognak érinteni. A szervezõk gondoskodnak a Mány melletti Kitörés emlékműnél meleg teaosztásról, névre szóló emléklapok személyes átadásáról. Továbbá egy Rákóczi bankóért biztosítja bérelt buszokkal a visszautazást a kitörés egyik kulcspontjához, a volt Széll Kálmán térre (mai nevén: Moszkva tér).
A kis-emléktúra útvonala és menete a tavalyival megegyezõ lesz.
Az emléktúra alatt alkohol fogyasztása tilos, minden megjelenőttõl elvárja a rendezõség az emléktúra szellemiségéhez hű fegyelmet. A résztvevők öltözzenek az idõjáráshoz megfelelõen, zseblámpát hozzanak magukkal. Koszorúk és emlékmécsesek elhelyezéséért elõre köszönetet mondunk. Ajánlott kupakkal védett mécsest hozni, mert a hagyományos kis teamécsest fél perc alatt elfújja a szellő. A részvétel ingyenes, csak elszántság kell!
AZ UTCAI RENDEZVÉNY ÉS AZ EMLÉKKONCERT IDŐPONTJÁT ÉS PROGRAMJÁT A KÉSŐBBIEK FOLYAMÁN KÖZÖLJÜK
Mindenkit vár az NS FRONT!


Külföldi bajtársaink figyelmébe!
Rendezvényünkön (országunkban) nem látjuk szívesen azokat, akik a Szabad Hazák (Népek) Európáját kizárólag az I. világháborút követő versailles-i békediktátum (és a II. világháborút követő párizsi békediktátum) határaival és 3 millió szolgaságba kényszerített magyarral képzelik el.
A szabadkőművesség felforgató tevékenysége és a finánctőke által keltett „ellentétek” nem szolgálják a nemzetek békés egymás mellett élését. Nincs más célunk, mint békésen együtt élni a Kárpát-medencében!
Az NS Front által egybefogott szervezetek (Blood & Honour Hungaria; Véres Kard; Hungaria Skins;HHS;Skins4Skins Hungaria) nincsenek kapcsolatban a „Combat 18” nevű szervezettel és nem értenek egyet az általa képviselt módszerekkel. Ezért tagjait és szimpatizánsait nem látják szívesen rendezvényeiken.(4)
(dayofhonour.hu)
________________________________________________________________________________
"Évek óta a Hősök tere a helyszíne annak a hazai és külföldi szervezeteket felvonultató rendezvénynek, amely arra emlékezik, hogy 1945. február 11-én német és magyar osztagok megpróbáltak kitörni a körbezárt Várból. Első alkalommal 1997-ben tartották meg a demonstrációt, akkor még a budai Várban. A Fidesz kormányzása idején több év szünet következett, mert a Fidesz(5) nem tűri a hazafias megmozdulásokat, majd a kitörés napjaként is emlegetett évforduló megünneplése újra rendszeressé vált. A jelek szerint az idén is megtartják." (6)
(Szentkoronarádió.hu, 2010.01.10)
___________________
Források:
(1) http://hu.wikipedia.org/wiki/Becs%C3%BClet_Napja
(2) http://www.becsuletnapja.com/
(3) A bíróság által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda Mozgalom nem hogy nem oszlott fel, hanem már kettő is van belőle, a törvényt az újabb prefixekkel köpik szembe. http://www.magyargardamozgalom.hu/node/598
(4) http://www.dayofhonour.hu/hungarian/index.html
(5) A Fidesz hozzáállása azóta megváltozott: a 2002-es, majd a 2006-os választási veresége óta egyre nagyobb  támogatója a hazafias megmozdulásoknak, különösen, ha azok a kormány (kormányzó pártok) gyengítésére, megbuktatására irányulnak. Lehetséges, hogy egy esetleges választási győzelem után ismét változni fog a hozzáállása.
(6) http://szentkoronaradio.com/belfold/2010_01_10_a-hivatasos-aggodok-mar-kampanyolnak-a-%E2%80%9Ebecsulet-napjaval%E2%80%9D
(7) http://nemzetihirmondo.com/index.php?page=hir&id=1498
(8) Korábbi események képei:
http://suttogo.mozgalom.org/gallery/album.php?id=11
http://www.freeweb.hu/dayofhonour/hungarian/gallery.html

No comments:

Post a Comment