“The world is a dangerous place to live in; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”
(Albert Einstein – refugee from Nazi Germany)

Friday, January 8, 2010

Szemtanú a Libellából


Korábbi cikkünkben (Neonácik szilveszteri mulatsága(1)) közreadtunk egy hírt, amely arról szól, hogy neonácik zsidóalázással és -veréssel szórakoztatták magukat, zavartalanul. Mint utóbb kiderült, Karácsonyt alig megelőző egyik éjjel történt (Helyreigazítás: náciszilveszter helyett nácikarácsony - a többi igaz (2))
Most a történteket megismerhetjük egy szemtanú beszámolójából is a Litera.hu irodalmi portálon:
"...csendben letelepedtek az oszlop mögötti asztalhoz, rendeltek és vártak. Vártak, mígnem a megítélésük szerint kellően zsidós arcú barátom (jóideje a főváros kulturális életének fontos alakja), s nyomában angyalarcú, mélyhangú barátom indultak a budira. Ketten utánuk mentek, és beszorították őket. ... Az egyik barátomat leköpték, lezsidózták és megütötték, a másikat leütötték a hátsó fülkében. Utóbbinál a testi eredmény: rövidebb eszméletvesztés, két helyen felrepedt fejbőr, vérfoltok a budi csempéjén valamint a gyönyörű, drapp zakón, és agyrázkódás. Ezt tették a fekete ruhások, majd kisétáltak a Libellából." Zeke Gyula: Karácsonyi anzix(3)

________________
Források:
(1) http://antifa-hungary.blogspot.com/2010/01/neonacik-szilveszteri-mulatsaga.html
(2) http://antifa-hungary.blogspot.com/2010/01/neonacik-szilveszteri-mulatsaga_03.html
(3) http://www.litera.hu/hirek/karacsonyi-anzix

No comments:

Post a Comment